Backup via Plesk terugplaatsen

Wij maken elke dag een back-up van je hostingpakket tot twee weken terug. Backups kun je zelf terugzetten via het Plesk control panel. Je kunt kiezen uit e-mail, databases, individuele bestanden of je kunt zelfs je hele hostingpakket in 1 keer laten herstellen naar een bepaald moment terug in de tijd.

Stap 1: Log via Plesk

Het het terugplaatsen van een back-up kan je uitvoeren in het Plesk controle paneel. Lees hier hoe je kunt inloggen op Plesk.

Stap 2: Zoek de juiste back-up

In Plesk ga je via het rechter menu naar 'Reservekopieën beheren'. Daar zie je een overzicht van de back-ups binnen jouw hostingpakket. Je kunt dan klikken op de datum van de van de back-up die je terug wilt zetten.

Stap 3: Kies de onderdelen die je terug wilt plaatsen

Hier krijg je een overzicht van alle aspecten van de back-up die je terug wilt zetten. Je kan een keuze maken wat betreft de websites en onderdelen zoals bestanden, database of e-mail.

Eerst kies je tussen Geselecteerde objecten en Alle objecten (het hele systeem). Met geselecteerde objecten kan je bepaalde onderdelen onderdelen van je website terugzetten. Kies je voor alle objecten (het hele systeem) dan wordt alles voor je teruggezet naar het moment van de backup die je gekozen hebt.

Nadat de keuze is gemaakt, is het mogelijk een melding te laten mailen wanneer het terugplaatsen van de back-up klaar is. Vervolgens klik je op Terugplaatsen en dan wordt de back-up teruggeplaatst.