Database aanmaken

Wij bieden standaard bij elk hostingpakket de mogelijkheid om MySQL (MariaDB) databases aan te kunnen maken. Het aanmaken van een database doe je via het Plesk control panel en hoe je dit kunt doen lees je als volgt:

Stap 1: Log via Plesk

Voor het aanmaken van een database, log je eerst in via het Plesk controle paneel. Hoe je dat doet, kan je nalezen op deze pagina: https://support.cloud86.nl/hc/nl/articles/360002995697-Inloggen-op-Plesk

Stap 2: Maak een database aan

• Klik in het rechtermenu op Databases.

• Klik in het volgende scherm op Database toevoegen.

In het volgende scherm geef je alle instellingen van je database op:

• Databasenaam: de naam van je database.
  • Gerelateerde site: geef hier op aan welke website de database toebehoort.
  • Gebruikersnaam database: dit is de gebruikersnaam waarmee je straks op de database gaat inloggen.
  • Wachtwoord: het wachtwoord van de database.
  • Toegangsbeheer: hier kan je aangeven of je de database ook vanaf een externe server wilt benaderen of alleen lokale verbindingen vanaf de server zelf wilt toestaan. Je kunt ook alleen verbindingen vanaf een specifiek IP adres toestaan. Standaard worden alle externe verbindingen toegestaan.

Klik op OK om de database toe te voegen.