Gratis SSL certificaat van Let's Encrypt aanvragen

Al onze hostingpakketten zijn geschikt voor een gratis SSL certificaat van Let's Encrypt. Deze certificaten kan je eenvoudig aanvragen en verlengen via het Plesk control panel.

Opmerking: wanneer je het domein naar ons toe hebt verhuisd of alleen het A record van het domein hebt aangepast, zal binnen uiterlijk 2 uren automatisch een gratis SSL certificaat voor je website worden aangevraagd. Hier hoef je verder niets voor te doen.

Met uitzondering van Wilcard SSL certificaten worden certificaten automatisch door het Plesk control panel verlengd. Een Wildcard certificaat kan niet automatisch worden verlengt en behelst extra stappen in de DNS instellingen van je domein en is vooral geschikt voor geavanceerde gebruikers.

Om een gratis SSL certificaat aan te vragen voer je de volgende stappen uit.

Stap 1: Inloggen op Plesk

• Log in op het Plesk control panel. Als je niet meer precies weet hoe dat moet, gebruik dan deze handleiding.
  • Kies voor de optie SSL/TLS-certificaten.

Stap 2: SSL certificaat aanvragen

We gaan nu het SSL certificaat op je website installeren.

• Klik op de button Gratis ophalen.

In het volgende scherm kun je je SSL certificaat configureren. Voer eerst het e-mailadres in waar notificaties van Let's Encrypt over je certificaat naartoe gestuurd kunnen worden.

Opmerking: een Wildcard certificaat kan niet automatisch worden verlengt en behelst extra stappen in de DNS instellingen van je domein en is vooral geschikt voor geavanceerde gebruikers. Deze stap slaan we om die reden dan ook over.

Vink de volgende opties aan:

• Voeg een "www-subdomein" toe voor het domein en elk geselecteerd alias.
  • Beveiligde webmail op dit domein.
  • Het certificaat aan het e-maildomein toewijzen.
  • Klik aansluitend op de knop Gratis ophalen.

Het gratis SSL certificaat wordt nu voor je opgehaald en geïnstalleerd.

SSL certificaat aanvraag is mislukt

Als je de volgende foutmelding ontvangt:

"Unable to issue a Let's Encrypt certificate for a domain or its mail in Plesk: the DNS challenge used another IP address."

Dan komt dit omdat het domein nét nieuw geregistreerd of verhuisd is en het IP adres van je domein nog niet bekend is bij alle DNS servers over de hele wereld. Wacht een uur of 2 en probeer het vervolgens nog eens.