Hoe kan ik mijn domein opzeggen?

Bij Cloud86 heb je een afzonderlijk contract voor je webhostingpakket en je domein. Dat houdt je flexibel, want daarmee kun je het domein opzeggen en/of wijzigen zonder dat je je webhostingpakket er automatisch bij op hoeft te zeggen.

Het opzeggen van een domein gaat door middel van het stopzetten van de verlenging van je domein. Je hebt tenslotte betaalt voor de registratieperiode van je domein (vaak een jaar). De verlenging van je domein kan je op de volgende manier stopzetten:

• Log eerst in op Mijn Cloud86 via https://mijn.cloud86.nl
  • Klik in het linkermenu op Domeinnamen en vervolgens op Mijn domeinen. Je ziet nu een overzicht van al je domeinen.

• Klik op de drie puntjes achter het domein waarvan je de verlenging wilt stopzetten.

• Zet in het volgende scherm de automatische verlenging van je domein stop. Het domein wordt nu niet meer automatisch verlengd en wordt per einde registratieperiode weer vrijgegeven aan het internet.

Mocht je later toch besluiten je domein wél weer automatisch te willen verlengen, kun je op dezelfde pagina de button weer naar Aan verschuiven. Vanaf dat moment wordt je domein weer automatisch verlengd.