Subdomein toevoegen

Een subdomein is een variant op het hoofddomein zodat je meerdere websites onder hetzelfde domein kunt aanmaken. Denk dan bijvoorbeeld aan je webshop die je op het hoofddomein domein.nl wilt plaatsen en een forum dat je op forum.domein.nl wilt zetten. Een nieuw subdomein toevoegen kan je eenvoudig doen via het Plesk Control Panel.

Maak een nieuw subdomein aan

• Log op het Plesk control panel in. Als je niet meer weet hoe dat moet, gebruik dan deze handleiding.
  • Je bent nu in het hoofdmenu van Plesk. Klik bovenin het hoofdscherm op Subdomein toevoegen.

• Voer in het volgende venster de volgende gegevens in:
    • Naam subdomein: bijvoorbeeld forum.cloud86test.nl
    • Hoofdmap (root): dit hoef je normaliter niet te wijzigen, tenzij je hier specifieke wensen bij hebt
    • Ondersteuning voor Git inschakelen: tenzij je Git ook daadwerkelijk wilt gebruiken, kan je dit uitgevinkt laten.
    • Het domein beveiligen met Let's Encrypt: we raden altijd aan deze optie in te schakelen zodat ook je subdomein met een SSL certificaat wordt beveiligd. Voer hier vervolgens je eigen e-mailadres in.
  • Klik tot slot op OK en je subdomein wordt nu aangemaakt.