Domein toevoegen aan DNS

Als je een nieuw domein hebt besteld, moeten we eerst zorgen dat dit domein via het internet bereikbaar wordt gemaakt. Dat doen we door het domein aan de DNS servers toe te voegen.

Een domein toevoegen voor een website is een proces in 2 stappen:

• Het domein aan de DNS toevoegen;
  • Het domein toevoegen aan je webhostingpakket

Voordat we het domein kunnen toevoegen aan het webhostingpakket, moeten we eerst het domein aan de DNS toevoegen. Dan kan je als volgt doen:

Stap 1: Inloggen op Mijn Cloud86

Start met inloggen op Mijn Cloud86. Gebruik de inloggegevens die je hebt aangemaakt tijdens je registratie. Ben je je inloggegevens kwijt? Kies dan voor Wachtwoord vergeten. Nieuwe inloggegevens worden verstuurd naar het e-mailadres waarmee je je hebt geregistreerd.

Stap 2: Ga naar DNS beheren

Klik in het linkermenu op Domeinen en dan op DNS beheren

Stap 3: Kies het juiste hostingpakket en voer je domeinnaam in

• Zoek het hostingpakket op waar je het domein aan wilt toevoegen. In dit geval hebben we 1 hostingpakket "Webhosting Start". Klik vervolgens op de knop Nieuw domein toevoegen.

• Vul hier het domein in dat je wilt toevoegen aan de DNS server. Vul het domein in zonder www. er voor, dus bijvoorbeeld jouwdomeinnaam.nl

Klaar! Je domein is nu toegevoegd aan de DNS server en bereikbaar via het internet. Als je het domein wilt doorverwijzen naar een ander domein (website) of je wilt er een nieuwe website op plaatsen, volg dan de volgende helpdesk artikelen: