DNS beheren

In dit artikel leggen we je uit hoe je de DNS records van je eigen domein kunt beheren. Met een DNS record kan je bijvoorbeeld een externe mailserver instellen of een subdomein toevoegen. In dit FAQ artikel leggen we je uit waar je je DNS kunt beheren.

1. Log in op Mijn Cloud86; klik hier om in te loggen.

2. Klik in het linkermenu op Domeinen en dan op DNS beheren.

3. Zoek het domein waar je de DNS records van wilt beheren en klik op de knop Bewerken.

Op de volgende pagina kan je de DNS instellingen van je domein beheren.

Staat je domein er niet bij?
Als het domein waar je de DNS van wilt beheren nog niet in deze lijst staat, kun je die zelf toevoegen. Om een nieuw domein toe te voegen kun je de volgende stappen uitvoeren:

4. Klik op de knop Nieuw domein toevoegen uit stap 3, achter het hostingpakket waar je het domein aan wilt toevoegen.

5. Vul hier het domein in dat je wilt toevoegen om de DNS er van te kunnen beheren. Vul het domein in zonder www. er voor, dus zoals: mijndomeinnaam.nl.

Je kunt nu de DNS instellingen van het domein beheren door weer op de Bewerken knop te klikken.