Extra domein toevoegen

Afhankelijk van het hostingpakket dat je hebt gekozen, kan je 1 of meerdere extra websites toevoegen aan hetzelfde hostingpakket. Hierdoor hoef je niet voor elk nieuw domein dat je registreert en een website aan wilt hangen, tevens ook een nieuw hostingpakket te bestellen. Dat kan aanzienlijk schelen in je hostingkosten.

Om een nieuw domein toe te voegen aan je hostingpakket in het Plesk Control Panel, kun je deze instructies volgen:

1. Log in op het Plesk Control Panel. Als je niet (meer) weet hoe dat moet; klik dan hier.

2. In het hoofdmenu van Plesk, klik bovenin het scherm op de knop Domein toevoegen

Opmerking: als je deze knop niet ziet, heb je het maximale aantal websites bereikt dat je mag toevoegen bij je hostingpakket. Overweeg om je pakket te upgraden om meer websites toe te kunnen voegen.

3. In het volgende scherm configureer je de nieuwe website:

• Domeinnaam: voer hier het nieuwe domein in dat je hebt besteld en een website aan wilt toevoegen.
  • Locatie van de website-bestanden: als je meerdere hostingpakketten onder je account hebt, kan je er voor kiezen je bestanden onder een andere documentroot te plaatsen. De FTP gebruikers van beide websites zijn dan gelijk.

Hostinginstellingen

• Type hosting: kies hier voor Websitehosting
    • De DNS-dienst inschakelen: kan je aangevinkt laten zodat je je DNS apart kunt beheren
    • De maildienst inschakelen: kan je eveneens aangevinkt laten zodat je kunt e-mailen met deze website
  • Hoofdmap (root): in deze map worden je bestanden opgeslagen. Normaal gesproken hoef je dit niet te wijzigen.
  • Voorkeursdomein: hier kan je kiezen wat je hoofddomein is (met of zonder www). De andere variant wordt met 301-redirect automatisch doorgestuurd. Bij voorkeur kies je voor de variant zonder www, omdat een bezoeker dan een minder lang adres hoeft in te voeren in de browser.

Beveiliging met een SSL/TLS-certificaat instellen

• Het domein beveiligen met Let's Encrypt: vink deze optie aan als je de website automatisch met een gratis SSL certificaat wilt laten beveiligen.
  • E-mailadres: op dit e-mailadres komen meldingen binnen die te maken hebben met je gratis SSL certificaat.

4. Klik op OK om je nieuwe domein toe te voegen met een aparte website en je bent klaar!