Domeinalias toevoegen

Door een domeinalias toe te voegen aan je hoofddomein, kan je een extra domein gebruiken voor bijvoorbeeld je e-mail en website. Een voorbeeld van een domeinalias is www.domein.be door te laten sturen naar www.domein.nl. Je kunt dan ook email ontvangen op info@domein.be, dat vervolgens automatisch wordt doorgestuurd naar info@domein.nl.

Nadat je een bestelling hebt geplaatst in Mijn Cloud86 is je nieuwe domein voor je geregistreerd en actief. Nu kan je het domein door laten sturen naar je bestaande domein.

1. Log in op het Plesk Control Panel. Als je niet (meer) weet hoe dat moet; klik dan hier.

2. Klik bovenin de pagina op de knop Domeinalias toevoegen.

3. Hier voegen we het domein dat je zojuist hebt besteld toe aan je hoofddomein:

• Naam domeinalias: het domein dat je hebt besteld en wilt toevoegen.
  • Voor het domein: het hoofddomein waar je de domeinalias aan wilt koppelen.

De overige instellingen zijn optioneel. Als je alles aanvinkt laat staan wordt automatisch de domeinalias doorgestuurd met een 301-redirect (belangrijk voor Google) naar het hoofddomein. Tevens wordt e-mail ook doorgestuurd en de DNS service ingeschakeld.

Je domeinalias is nu toegevoegd aan het hoofddomein. Je kunt onbeperkt domeinaliassen toevoegen aan het control panel, dus gebruik je fantasie!