WordPress installeren

WordPress is het meest gebruikte CMS systeem ter wereld en enorm populair om websites, blogs en zelfs webwinkels te maken. Een CMS is een "Content Management Systeem", wat eigenlijk niet meer wil zeggen dat het een applicatie is waarmee je de inhoud van je website (content) kunt beheren.

Met behulp van de WordPress Toolkit is het installeren van een nieuwe WordPress website heel simpel. Je hoeft geen bestanden meer te uploaden zoals "vroeger", databases aan te maken enz. Een paar muisklikken is voldoende om aan de slag te kunnen met je nieuwe website!

Met behulp van deze handleiding lees je hoe je een nieuwe WordPress website kunt beginnen.

1. Log in op het Plesk Control Panel. Weet je niet hoe dat moet? Lees dan dit artikel.

2. Klik in het linkermenu op WordPress. Je bent nu in het hoofdmenu van de WordPress Toolkit waar je je WordPress websites kunt beheren.

3. Klik op de knop Installeren.

4. In het volgende venster kan je je WordPress configureren.

• Zoekpad van installatie, geef hier aan waar je je nieuwe website wilt neerzetten. Als je geen andere website hebt, laat je dit staan en wordt WordPress geïnstalleerd op https://domein.nl. Anders kun je er voor kiezen om de website in een subdirectory te installeren zoals https://domein.nl/wordpress.
  • Titel van website, hier geef je de titel van je website op.
  • Plugin- of themaset, dit zijn een aantal standaard thema's en plugins die wij aanbieden en automatisch mee geïnstalleerd worden.
  • Taal van website, afhankelijk van de taal die je op je website gaat gebruiken.
  • Versie, mocht je willen kiezen voor een oudere versie van WordPress kan je dat hier aanpassen. Standaard is hier de nieuwste versie geselecteerd.
  • Gebruikersnaam, is de gebruikersnaam waarmee je straks wilt gaan inloggen op WordPress.
  • Wachtwoord, het wachtwoord dat je wilt gaan gebruiken als beheerder.
  • E-mail, het e-mailadres dat gekoppeld moet worden aan het beheerdersaccount.

De overige instellingen hoef je niet aan te passen, tenzij je specifieke wensen hebt voor je database en WordPress updates. Met name geschikt voor de geavanceerde gebruikers.

5. Klik op Installeren en je nieuwe website wordt nu klaargezet en automatisch beveiligd.

6. De laatste stap: de WordPress Toolkit vraagt of je alvast plugins wilt installeren voor je website. Deze stap is optioneel en kan je overslaan.

Je kunt nu inloggen op je WordPress website! Gebruik de link Aanmelden om direct in te loggen op je WordPress.