E-mailadres aanmaken

In dit artikel lees je hoe je een e-mailadres kunt aanmaken, verwijderen en aanpassen in Plesk. E-mailadressen die je in Plesk hebt aangemaakt zijn toegankelijk via de webmail in de browser of externe applicaties zoals Outlook of Thunderbird.

Stap 1: Inloggen op het Plesk control panel

Als je niet meer weet hoe je kunt inloggen op het Plesk control panel, raadpleeg dan deze handleiding.

Stap 2: E-mailadres aanmaken

• Klik op Mail in het linkerscherm.

• Klik op E-mailadres aanmaken.

In het volgende scherm geef je alle instellingen van je postvak op:

• E-mailadres: het e-mailadres dat je wilt gebruiken, bijvoorbeeld info@cloud86test.nl.
  • Extern e-mailadres (optioneel): als je het wachtwoord bent vergeten van je e-mailadres, wordt er naar dit adres een e-mail gestuurd om je wachtwoord te herstellen.
  • Wachtwoord: het wachtwoord dat je wilt gebruiken.
  • Postvak: je kunt hier eventueel een quota instellen hoeveel schijfruimte dit e-mailadres maximaal mag gebruiken.
  • Het maximaal aantal uitgaande e-mailberichten (optioneel): je kunt hier beperken hoeveel berichten per uur het e-mailadres mag versturen. Dit is handig om bijvoorbeeld spam vanaf je e-mailadres tegen te gaan.

Klik op OK.

Je hebt nu een e-mailadres aangemaakt die je kunt gebruiken in bijvoorbeeld Outlook, op je iPhone of iPad of in de webmail.