E-mailadres aanmaken

In dit artikel lees je hoe je een e-mailadres kunt aanmaken, verwijderen en aanpassen in Plesk. E-mailadressen die je in Plesk hebt aangemaakt zijn toegankelijk via de webmail in de browser of externe applicaties zoals Outlook of Thunderbird.

1. Log in op het Plesk Control Panel. Weet je niet (meer) hoe dat moet? Klik hier voor instructies.

2. Ga naar Mail in het linkerscherm.

3. Klik op E-mailadres aanmaken.

4. In dit scherm geef je alle instellingen van je postvak op:

• E-mailadres: het e-mailadres dat je wilt gebruiken, bijvoorbeeld info@cloud86test.nl.
  • Extern e-mailadres: als je het wachtwoord bent vergeten van je e-mailadres, wordt er naar dit adres een e-mail gestuurd om je wachtwoord te herstellen.
  • Wachtwoord: het wachtwoord dat je wilt gebruiken.
  • Postvak: je kunt hier eventueel een quota instellen hoeveel schijfruimte dit e-mailadres maximaal mag gebruiken.
  • Het maximaal aantal uitgaande e-mailberichten: je kunt hier beperken hoeveel berichten per uur het e-mailadres mag versturen. Dit is handig om bijvoorbeeld spam vanaf je e-mailadres tegen te gaan.

Klik op OK.

Je hebt nu een e-mailadres aangemaakt die je kunt gebruiken in bijvoorbeeld Outlook, op je iPhone of iPad of in de webmail.