Let op: Er zijn phishing berichten in de omloop

We hebben melding gekregen van diverse klanten dat zij een email hebben ontvangen uit naam van Cloud86 welke niet door ons is verstuurd. In deze mail wordt aangegeven dat je domein binnenkort verloopt of al is verlopen en vervolgens gevraagd om zo snel mogelijk een betaling te doen. Zodra je op de link in de mail klikt zul je in de adresbalk zien dat je niet naar de website van Cloud86 wordt gestuurd.

Deze email is niet afkomstig van Cloud86 en is een phishing* mail.

 

Stelen van gegevens

 

Er kan worden geprobeerd om je inloggegevens van Mijn Cloud86 te stelen. Wanneer je deze hebt ingevuld naar aanleiding van deze mail, dan raden we je aan zo snel mogelijk het wachtwoord van je Mijn Cloud86 account te wijzigen via: https://mijn.cloud86.nl/index.php?rp=/password/reset. De kans is namelijk groot dat je gegevens dan zijn gestolen.

 

Als je twijfelt kan je uiteraard even contact met ons opnemen en staan wij je zo spoedig mogelijk te woord. Verwijder in ieder geval de mail die je ontvangen hebt.


Volg de links hieronder om te lezen hoe je jouw gegevens nog beter kunt beveiligen:

Twee-factor-authenticatie (2FA) op MijnCloud86
Twee-factor-authenticatie (2FA) op Plesk

 

Voorgaande incidenten:
21 & 23 augustus 2023 (dit incident betreft een phishing mail, de site waarnaar doorgelinkt werd is offline gehaald)

 

*Een phishing mail is een e-mail die de indruk wekt van een vertrouwde afzender te komen. In de mail wordt meestal gevraagd om een bepaalde link te volgen of om een betaling te doen.